Buharlaşma kayıplarını azaltmak için mezbaha nemlendirmesi

Yeni kesilmiş bir karkas başlangıçta saklama sıcaklığına kadar soğutulduğunda, atmosfere nem kaybı yoluyla ağırlık kaybeder. Soğutma işlemine bağlı olarak bu, toplam ağırlığının %3'üne kadar çıkabilir. En yüksek kayıplar, karkas ile onu çevreleyen soğutma deposu atmosferi arasındaki sıcaklık farkının en yüksek olduğu erken aşamalarda meydana gelir.

Karkasların etrafındaki havanın nemini %90-95 bağıl nem arasına yükselterek etten nem kaybı önlenir ve ağırlık kayıpları %1'in altına düşürülebilir.

Soğutma işlemi sırasında sığır etinin tipik bir kısmından yaklaşık 4 kg ürünün buharlaşmasını durdurabileceğinden, bunun bir mezbaha işletmesinin karlılığı üzerinde anında bir etkisi olacaktır.

Bir soğuk hava deposundaki daha yüksek nem, azaltılmış ağırlık kaybı yoluyla kârı artırmanın yanı sıra, havanın termal iletkenliğini de artıracaktır. Bu, karkasın depolama sıcaklığına daha hızlı ulaşmasıyla sonuçlanır, bu da soğutma enerji maliyetlerini azaltır ve ette mikrobiyal büyümeyi engeller.

Nem kontrollü birincil soğutma sırasında buharlaşma kayıplarını azaltmak için ÜCRETSİZ 10 maddelik kılavuz edinin

Bu belge, mezbaha yöneticileri için bir birincil soğutma işleminin nasıl doğru bir şekilde nemlendirileceğine dair giriş niteliğinde adım adım bir yaklaşım sunar.

Kılavuzu almak için buraya tıkla

Mezbahalarda Condair nemlendirmenin faydaları şunları içerir:

  • Birincil soğutma ağırlık kayıplarında yaklaşık %1 azalma
  • Kârlılıkta anında artış
  • Karkastan iyileştirilmiş termal transfer ve daha kısa soğutma döngüleri
  • Daha hızlı soğutma sayesinde daha düşük soğutma enerjisi maliyetleri
  • Daha hızlı soğutma nedeniyle azaltılmış mikrobiyal büyüme
  • Tam bir güven için son derece hijyenik ürün tasarımı
  • Kapsamlı tavsiye, tasarım, tedarik, kurulum, devreye alma, bakım ve yedek parça temini hizmeti
PODCAST

Yiyecek ve içecek üreticilerinin nemi kontrol ederek üretkenliklerini nasıl artırabileceklerini anlatan bu podcast'i dinleyin

Bunlar da ilginizi çekebilir...