Crop storage humidification & humidity control

Mahsul depolama nemlendirme, nem alma ve nem kontrolü

Yaz aylarında başta salata olmak üzere ekinler hasat edildiğinde, ürünler o günkü sıcaklıktadır. Mahsulün müşteriye ulaşması için taze tutulması gerekir ve bunun için mahsul çok hızlı bir şekilde 2 ila 4°C arasına soğutulur. Mahsul >20°C'de hasat edilmişse, mahsulü depolama sıcaklığına getirmek için gereken soğutma derecesi mahsule zarar verecektir.

Buna karşı koymak için, soğuma süresi boyunca nem eklenir. Ancak gerekliliği ticari olarak uygun olmayacak kadar yüksek olacağından, tüm soğutma süresi boyunca nemlendirme yapmak mümkün değildir.

Bu nedenle nemlendirme, mahsulün havadaki nemi yeniden emebilmesi için depoda bir sis oluşturmak ve ayrıca bir sonraki soğutma döngüsü sırasında mahsulden nem kaybını önlemek için kalan nemi sağlamak için soğutma kapalıyken çalışacak şekilde zamanlanır.

Normal döngü, 15 dakikalık soğutma ve ardından 5 dakikalık sislemedir; bu döngü, ürün ilgili sıcaklığa düşene kadar tekrarlanır. Bu işlem için nem kontrolü yoktur ve kontrol, nemlendiriciyi çalıştıran tesis kontrol panelindeki bir zamanlama devresi kullanılarak sağlanır. Hava dağıtım yollarının korunması için soğutma grubu tesisinden gelen fanların bu işlem sırasında sürekli çalışması çok önemlidir.

Gıda üretiminde nem ile üretkenliği artırmak için ÜCRETSİZ 10 maddelik bir kılavuz edinin

Bu belge, üretimi optimize etmek, israfı azaltmak ve karlılığı artırmak için nem seviyelerinin en iyi şekilde nasıl yönetileceği konusunda gıda üretim yöneticileri için adım adım giriş niteliğinde bir yaklaşım sunmaktadır.

Mahsul depolama nem kontrolü konusunda ücretsiz uzman tavsiyesi alın.

Mahsul depolamada Condair nemlendirmenin faydaları şunları içerir:

  • Azaltılmış ürün ağırlık kaybı sayesinde artan üretkenlik
  • Uzatılmış potansiyel depolama süresi ve daha uzun raf ömrü
  • Birçok tarımsal uygulamada dünya çapında kapsamlı uzmanlık
  • Müşterilerin gereksinimlerini tam olarak karşılamak için kapsamlı ürün yelpazesi
  • Low energy systems to reduce operating costs and improve humidity control
  • Comprehensive service of advice, design, supply, installation, commissioning, maintenance and spares supply

Küresel gıda müşterilerimiz şunları içerir:

- Nestle

- Quaker Oats

- Grupo Bimbo

- Arla Foods

- Tulip Food Company

- Warburtons

- Unilever

- Sara Lee

- Tate & Lyle

- Princes

- Delifrance

Gıda üretiminde nem alma

Gıda üretiminde nemlendirme

PODCAST

Yiyecek ve içecek üreticilerinin nemlerini kontrol ederek üretkenliklerini nasıl artırabileceklerini anlatan bu 10 dakikalık podcast'i dinleyin

Bunlar da ilginizi çekebilir...