Fırınlar için nem kontrolü

Doğru nem kontrolü, son fermentasyondan fırında pişirmeye ve son olarak depolama ve paketlemeye kadar pek çok pişirme işleminde esastır. Pişmiş bir ürünün kalitesi, genellikle hamurun nem içeriği tarafından belirlenir ve bu, ortamdaki nem seviyelerinden önemli ölçüde etkilenir.

Bir mayalama alanının doğru şekilde nemlendirilmesi, pişirme sırasında istenen kabuğun oluşmasını sağlayacaktır çünkü hamurun kabuğunun kalitesi, bölgenin nem seviyesinden etkilenir. Dinlendirme alanı ne kadar kuru olursa, hamurdan o kadar fazla nem kaybolur, kabuk o kadar kalın ve son ürün o kadar çıtır çıtır olur.

Bir fırının içindeki aşırı koşullar, işlenmekte olan ürün için pişirme süresinin ve pişirme sırasındaki nem kaybının optimal olmasını sağlamak için uzman nemlendirme sistemleri gerektirir. Buharlı nemlendirme normalde bu uygulamalarda en üst düzeyde hijyen sağlamak ve soğuk su sistemlerinin soğutma etkisinden kaçınmak için kullanılır.

Bir fırınlama tesisinin üretim alanının genel nemlendirilmesi, un veya şeker gibi bileşenlerden kaynaklanan hava kaynaklı kontaminasyonu kontrol edecektir. Kuru hava, havada uçuşan sinek ve tozu teşvik edecektir, bu nedenle yaklaşık %50 bağıl neme kadar nemlendirme, havadaki kirleticilerin temizlenebilecekleri yüzeylerde daha fazla birikmesine neden olacaktır.

Fırınlama tesislerindeki nemin alınması, ıslak alanlarda küflenmeye ve hijyenik olmayan işlemlere neden olan yoğuşma olasılığını kontrol etmek için de gereklidir. Sıcaklık kontrolü, nem almanın önemli bir yönüdür ve Condair, sıcaklık kontrolünü olumsuz etkilemeden bir ortamı kurutabilen sistemlere sahiptir.

Gıda üretiminde nem ile üretkenliği artırmak için ÜCRETSİZ 10 maddelik kılavuzu edinin

Bu belge, üretimi optimize etmek, israfı azaltmak ve karlılığı artırmak için nem seviyelerinin en iyi şekilde nasıl yönetileceği konusunda gıda üretim yöneticileri için adım adım giriş niteliğinde bir yaklaşım sunar.

Pişirmede nem kontrolü konusunda ücretsiz uzman tavsiyesi alın

Fırıncılık sektöründe Condair nem kontrolünün faydaları şunları içerir:

  • Herhangi bir pişirme işlemi veya ürünü için ideal işleme ortamını yaratın.
  • Ürün tutarlılığını koruyun, israfı en aza indirin ve verimi artırın.
  • Tek bir uzman tedarikçiden nemlendiriciler ve nem alıcılar.
  • Soğuk su nemlendiricileri, düşük enerjili, evaporatif soğutma sağlayabilir.
  • Daha güvenli bir çalışma ortamı için hava kirliliğini kontrol edin.

Müşterilerimiz

- Sara Lee

- Nestle

- Quaker Oats

- Sugarfayre

- Grupo Bimbo

- Warburtons

- The Village Bakery

- CSM Bakery Solutions

Gıda üretiminde nem alma

Gıda üretiminde nemlendirme

PODCAST

Yiyecek ve i��ecek üreticilerinin nemi kontrol ederek üretkenliklerini nasıl artırabileceklerini anlatan bu podcast'i dinleyin

Bunlar da ilginizi çekebilir...