Çay üretimi nemlendirme ve nem kontrolü
Nemli bir iklim, tarlada çay büyümesini destekler ve işleme sırasında toplanan yaprakları kaliteli çaya dönüştürmek için doğru bağıl nem seviyesi çok önemlidir.
Oksidasyon sırasında (fermantasyon olarak da adlandırılır), sıcaklık ve nemin dikkatli kontrolü özellikle önemlidir. Bu işlem, solmuş yapraklardaki polifenollerin teaflavinlere, thearugibinlere ve siyah çaylar, Pouchong ve oolongların karakteristik tatlarını ve rengini oluşturan diğer bileşiklere dönüşmesi için doğru koşulları sağlar.
Yapraklar kurursa, işlem için su gerektiğinden oksidasyon yavaşlar. Fermantasyonu sürdürmek için 20-26°C'de %95-98 bağıl nem gereklidir ve nem seviyesindeki küçük bir düşüş bile süreci etkileyerek verimi düşürür.
Elektrostatik sorunları azaltmak için çay poşeti üretiminde olduğu gibi diğer aşamaların nemlendirilmesi de üretkenliği artırır.
Çay içme uluslararası alanda büyüyor ve tüketiciler kalite ve seçenek istiyor. Adil ticaret ve vadeli sözleşmelerde doğrudan kaynak kullanımı gibi trendlerle birlikte, üreticiler kotaları istenen kalitede yerine getirme konusunda her zamankinden daha fazla baskı altındadır.
Doğru koşulları doğal olarak sağlamak için iklime güvenemiyorsanız, Condair'in nemlendirmesinin tutarlı ve karlı bir üretim ortamı sağladığı kanıtlanmıştır.
Nem kontrolü ile çay fermantasyonunu iyileştirmeye ilişkin ÜCRETSİZ 10 maddelik kılavuz edinin
Çayın optimum özelliklerinin gelişmesi için mükemmel ortamı yaratmak kolay değildir ancak bu 10 kuralı takip etmek fabrikanızın üretkenliğini artırmanıza yardımcı olacaktır.
PODCASTYiyecek ve içecek üreticilerinin nemi kontrol ederek üretkenliklerini nasıl artırabileceklerini anlatan bu podcast'i dinleyin
Bunlar da ilginizi çekebilir...