Tea production humidification & humidity control

Çay üretimi nemlendirme ve nem kontrolü

Nemli bir iklim, tarlada çay büyümesini destekler ve işleme sırasında toplanan yaprakları kaliteli çaya dönüştürmek için doğru bağıl nem seviyesi çok önemlidir.

Oksidasyon sırasında (fermantasyon olarak da adlandırılır), sıcaklık ve nemin dikkatli kontrolü özellikle önemlidir. Bu işlem, solmuş yapraklardaki polifenollerin teaflavinlere, thearugibinlere ve siyah çaylar, Pouchong ve oolongların karakteristik tatlarını ve rengini oluşturan diğer bileşiklere dönüşmesi için doğru koşulları sağlar.

Yapraklar kurursa, işlem için su gerektiğinden oksidasyon yavaşlar. Fermantasyonu sürdürmek için 20-26°C'de %95-98 bağıl nem gereklidir ve nem seviyesindeki küçük bir düşüş bile süreci etkileyerek verimi düşürür.

Elektrostatik sorunları azaltmak için çay poşeti üretiminde olduğu gibi diğer aşamaların nemlendirilmesi de üretkenliği artırır.

Çay içme uluslararası alanda büyüyor ve tüketiciler kalite ve seçenek istiyor. Adil ticaret ve vadeli sözleşmelerde doğrudan kaynak kullanımı gibi trendlerle birlikte, üreticiler kotaları istenen kalitede yerine getirme konusunda her zamankinden daha fazla baskı altındadır.

Doğru koşulları doğal olarak sağlamak için iklime güvenemiyorsanız, Condair'in nemlendirmesinin tutarlı ve karlı bir üretim ortamı sağladığı kanıtlanmıştır.

Nem kontrolü ile çay fermantasyonunu iyileştirmeye ilişkin ÜCRETSİZ 10 maddelik kılavuz edinin

Çayın optimum özelliklerinin gelişmesi için mükemmel ortamı yaratmak kolay değildir ancak bu 10 kuralı takip etmek fabrikanızın üretkenliğini artırmanıza yardımcı olacaktır.

Kılavuzu almak için tıklayın...

Çay üretiminde Condair nemlendirmesinin faydaları şunları içerir:

  • Dış ortam koşulları ne olursa olsun fermantasyon / oksidasyon için garantili yüksek nem (%95-98)
  • Nemi geleneksel zemin ve tepsi fermantasyon odalarına eşit şekilde dağıtın ve CTC fermantasyonunda tutarlı Bağıl Nem - geleneksel döner diskli nemlendiricilere kıyasla önemli avantajlar
  • Daha az yaprak rengi atması ve lekelenme - daha az atık, daha yüksek verim
  • Yuvarlama ve kesme işlemlerinin ön fermantasyon nemlendirmesi - kırık kenarların kurumasını azaltır
  • Elektrostatik yüklenme olmaması sayesinde çay poşeti üretiminde daha yüksek makine hızları ve azaltılmış toz oluşumu
  • Yatırımınıza olan güven - Condair, çay endüstrisinde iyileştirilmiş kalite, üretkenlik ve hızlı yatırım getirisi konusunda güçlü bir sicile sahiptir.;

Çay işleme ve paketleme müşterilerimiz şunları içerir:

  • Bartleet Group - Sri Lanka
  • Lumbini Çay Fabrikası - Sri Lanka
  • Peak View Tea - Sri Lanka
  • Gunawaredena Çay Fabrikası - Sri Lanka
  • Uruwala Tea - Sri Lanka
  • Nilwala Çay Fabrikası - Sri Lanka
  • Sabuj Agro Industries - Bangladeş
  • Brooke Bond - İngiltere
  • Bajrang Çay Fabrikası - Hindistan
  • Goodricke - Hindistan

Çay fabrikası nemlendirme konusunda bugün ücretsiz uzman tavsiyesi alın

PODCAST

Yiyecek ve içecek üreticilerinin nemi kontrol ederek üretkenliklerini nasıl artırabileceklerini anlatan bu podcast'i dinleyin

Bunlar da ilginizi çekebilir...